Zorg voor je kind en voor elkaar

Al voor de geboorte van dochter Isabella had Trilce (33) een helder beeld van de opvoeding. Gezondheid speelt een belangrijke rol. Goede voeding, regelmaat en goed slapen horen daarbij. Maar óók vaccineren. Trilce deelt graag haar ervaringen. Haar tip: praat erover met mensen die ervaring hebben!

Moeilijke start

De eerste weken waren zwaar. Na een geplande keizersnede duurde het even voordat ik weer op aarde landde. Maar gelukkig had ik me goed voorbereid op wat komen ging. Dat bracht rust. Samen met mijn man maak ik bewuste keuzes. Dat vinden we belangrijk voor onszelf. Maar zeker ook voor Isabella.

Praten met anderen

Met Isabella gaat het super; ze is vrolijk en gezond. De bezoeken aan het consultatiebureau zijn dan ook iets om naar uit te kijken. De manier waarop ik opvoedkwesties en de ontwikkeling van mijn dochter kan bespreken met de arts of verpleegkundige vind ik heel plezierig. Dat is al zo sinds het eerste gesprek bij ons thuis, toen Isabella nog maar een paar weken oud was.

Vaccineren is belangrijk voor de bescherming en veiligheid van mijn dochter. Én van andere kinderen

Prikjes bieden bescherming

Een van de onderwerpen die op het consultatiebureau ter sprake komt is vaccineren. Gelukkig was het voor mij en mijn man al vanaf het begin duidelijk hoe we hierover dachten. Het hoort er gewoon bij. Vaccineren is belangrijk voor de bescherming en veiligheid van mijn dochter. Én van andere kinderen. Ik wil niet het risico lopen dat onze dochter een ernstige ziekte krijgt en doe wat ik kan om dat te voorkomen; vaccineren vind ik vanzelfsprekend.