Hoort bij een gezonde opvoeding


Al voor de geboorte van dochter Eva (4) was het duidelijk: net als haar oudere broer en zus zou ook zij gewoon alle vaccinaties krijgen. Volgens Nicole en haar man Bart horen de prikjes bij een gezonde en veilige opvoeding. ‘Met een achteroom die polio heeft gehad, weet ik ook hoe belangrijk vaccineren is.’

Eerste keer spannend

Doe maar normaal. Dat is in onze familie een bekende lijfspreuk. Een prik halen is óók normaal; het is voor ons geen punt van discussie. Natuurlijk is het de eerste keer spannend. Maar het is de logische keuze als je erover nadenkt. Je beschermt met een vaccinatie niet alleen je eigen kind, maar ook de kinderen die kwetsbaar zijn en geen prik kunnen krijgen.

Met een achteroom die polio heeft gehad, weet ik ook hoe belangrijk vaccineren is

Extra stimulans

Mijn achteroom kreeg als kind polio. Zijn hele leven heeft hij daar erg veel last van gehad. Het is voor ons een extra reden om onze kinderen te vaccineren. Gelukkig zijn ernstige infectieziekten grotendeels uit het straatbeeld verdwenen. Maar bescherming blijft belangrijk. Anders komen die ziektes uiteindelijk gewoon terug.

Meedenken

Onze arts op het consultatiebureau is een kanjer. We hebben goede gesprekken met haar en kunnen er met al onze vragen terecht. Toen Eva als dreumes een keer ziek was, hebben we een prikje een week uitgesteld. Dat was een gezamenlijke beslissing. Ik raad ouders met vragen aan contact op te nemen met de JGZ Jeugdgezondheidszorg (Jeugdgezondheidszorg) in de buurt. Er wordt daar écht met je meegedacht.