Coronavirus

Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.

Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus, over symptomen, afstand houden en meer vind je op Rijksoverheid.nl.

Let op! Via deze website is het niet mogelijk een vaccinatiebewijs aan te vragen voor de vaccinatie tegen corona. Een registratie van je vaccinatie ontvang je op de locatie waar je de vaccinatie krijgt. Heb je een geel vaccinatieboekje? Dan kan de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst hierin je vaccinatie vermelden. Je vindt hier meer informatie. Het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verstrekt geen gele vaccinatieboekjes.

Let op: hier kun je géén vaccinatiebewijs opvragen voor de coronavaccinatie.

Binnen het Rijksvaccinatieprogramma worden alle vaccinaties tot 19 jaar geregistreerd. Vanaf de leeftijd van 16 jaar is het mogelijk je eigen vaccinatiegegevens of die van je kind (0 tot 16 jaar) aan te vragen via Aanvraag vaccinatiebewijs.  Identificatie van de aanvrager is verplicht vanaf 18 jaar.  Je ontvangt je vaccinatiegegevens dan in een vaccinatiebewijs na 3-4 weken per post.

Je kunt ook telefonisch of per mail vragen stellen over je eigen vaccinatiegegevens (12 tot 19 jaar) of die van je kind (0 tot 16 jaar) bij de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma's (DVP). In verband met onze privacyrichtlijnen moet je het BSN-nummer, de geboortedatum, naam en huidige adres doorgeven van degene van wie je gegevens wilt ontvangen. Het antwoord op dit verzoek geven wij niet per telefoon of per email. Wij verstrekken deze informatie alleen per post op het adres waar jij of je kind  staat ingeschreven.

  • Neem voor vaccinatiegegevens van je kind contact op met het kantoor van de regio waar je kind woont.
  • Neem voor vaccinatiegegevens van jezelf contact op met het kantoor in de regio waar je woonde toen je 12 jaar oud was.

Let op!
Vanaf 1968 is de registratie van vaccinaties geleidelijk ingevoerd. Zie Startdata registratie vaccinaties.

  • Ben je ná deze data geboren? Dan is je vaccinatiestatus bekend, maar mag deze alleen geleverd worden na identificatie van de aanvrager.
  • Ben je vóór deze data geboren, dan zijn er geen vaccinaties geregistreerd.

Vragen over vaccinaties? Zo neem je contact op:

Heb je vragen of wil je overleggen? Hier kun je terecht:

Houd bij vragen over de vaccinaties van je kind of van jezelf of bij het maken van een afspraak bij het consultatiebureau het burgerservicenummer van je kind of jezelf bij de hand.

Je kunt via de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma's (DVP) in jouw regio een nieuwe set oproepkaarten aanvragen. Mocht je op korte termijn een vaccinatieafspraak bij je JGZ Jeugdgezondheidszorg-organisatie hebben, dan kun je die gewoon door laten gaan. De JGZ-organisatie zal een duplicaat van de oproepkaart gebruiken voor de registratie van de gegeven vaccinatie.

Heb je een vraag of opmerking over deze website dan kan je een e-mail sturen naar rvpcommunicatie@rivm.nl.

 

Geen oproepkaarten en herinneringen meer ontvangen?

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu stuurt kort na de geboorte van hun kind alle ouders een uitnodiging voor vaccinatie en een set oproepkaarten. Ook als kinderen 4 en 9 jaar oud worden, ontvangen de ouders een uitnodiging en een oproepkaart voor de volgende vaccinatie. Het RIVM stuurt de ouders een herinnering als geen gebruik wordt gemaakt van de uitnodiging.

Als je geen oproepkaarten en herinneringen wilt ontvangen, moet je dit bij het RIVM melden. Je ontvangt dan geen oproepkaarten en herinneringen als je kind 4 en 9 jaar wordt. Wel krijg je dan een brief waarin we aangeven dat je als van gedachten verandert, je alsnog alle vaccinaties kunt krijgen. Tot de leeftijd van 18 jaar komen kinderen kosteloos in aanmerking voor de vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma.

Kinderen van 12 jaar en ouder mogen wettelijk beslissen over medisch handelen en vaccinaties voor henzelf. Daarom ontvangen alle meisjes in het jaar dat ze 13 worden een brief met een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie.

Afmelden

Als je je niet bij het RIVM afmeldt, krijg je op ieder vaccinatiemoment een uitnodiging voor de dan passende vaccinatie en alle nog niet ontvangen vaccinaties. Afmelden kan bij een van de regiokantoren van de Dienst Vaccinvoorziening en preventieprogramma’s van het RIVM.