Vragen over vaccinaties? Zo neem je contact op:

arts luistert met stethoscoop bij jongen en vader kijkt toe

Heb je een vraag of wil je overleggen? Neem dan contact op met:
 

Met het burgerservicenummer van je kind kunnen wij je sneller helpen. Houd daarom dit burgerservicenummer bij de hand als je belt.

Heb je de prik tegen meningokokken al gehaald? Klik hier voor het formulier!

Een uitnodiging voor de vaccinatie op de deurmat, maar je hebt de prik al op eigen initiatief gehaald? Laat het dan via dit formulier weten aan het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu! We registreren de vaccinatie dan en zorgen ervoor dat je geen herinneringen meer krijgt.

Lukt het niet om via het bovenstaande formulier je vaccinatie door te geven? Je kunt je vaccinatie ook doorgeven per mail of per telefoon. Geef altijd naam, burgerservicenummer en datum waarop de prik is gegeven door.

Woon je in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland of Flevoland? Bel dan met (088) 6788950 of mail naar dvpnoordoost@rivm.nl
Woon je in Utrecht, Noord-Holland of Zuid-Holland? Bel dan met (088) 6788930 of mail naar dvpwest@rivm.nl
Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland? Bel dan met (088) 6788940 of mail naar dvpzuid@rivm.nl

Je kunt via de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma's (DVP) in jouw regio een nieuwe set oproepkaarten aanvragen. Mocht je op korte termijn een vaccinatieafspraak bij uw JGZJeugdgezondheidszorg-organisatie hebben, dan kun je die gewoon door laten gaan. De JGZ-organisatie zal een duplicaat van de oproepkaart gebruiken voor de registratie van de gegeven vaccinatie.

Je kunt vaccinatiegegevens aanvragen via Aanvraag vaccinatiebewijs. Je ontvangt het vaccinatiebewijs na 2-3 weken per post. Je kunt ook telefonisch of per mail vragen stellen over je eigen vaccinatiegegevens of die van je kind bij de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma's (DVP). In verband met onze privacyrichtlijnen moet je het BSN-nummer, de geboortedatum, naam en huidige adres doorgeven van degene van wie je gegevens wilt ontvangen.

  • Neem voor vaccinatiegegevens van je kind contact op met het kantoor van de regio waar je kind woont.
  • Neem voor vaccinatiegegevens van jezelf contact op met het kantoor in de regio waar je woonde toen je 12 jaar oud was.

Let op!
Vanaf 1968 is de registratie van vaccinaties geleidelijk ingevoerd. Zie Startdata registratie vaccinaties.

  • Ben je ná deze data geboren? Dan is je vaccinatiestatus bekend.
  • Ben je vóór deze data geboren, dan zijn er geen vaccinaties geregistreerd.

Heb je een vraag of opmerking over deze website dan kan je een e-mail sturen naar rvpcommunicatie@rivm.nl.

 

Geen oproepkaarten en herinneringen meer ontvangen?

Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu stuurt kort na de geboorte van hun kind alle ouders een uitnodiging voor vaccinatie en een set oproepkaarten. Ook als kinderen 4 en 9 jaar oud worden, ontvangen de ouders een uitnodiging en een oproepkaart voor de volgende vaccinatie. Het RIVM stuurt de ouders een herinnering als geen gebruik wordt gemaakt van de uitnodiging.

Als je geen oproepkaarten en herinneringen wilt ontvangen, moet je dit bij het RIVM melden. Je ontvangt dan geen oproepkaarten en herinneringen als je kind 4 en 9 jaar wordt. Wel krijg je dan een brief waarin we aangeven dat je als van gedachten verandert, je alsnog alle vaccinaties kunt krijgen. Tot de leeftijd van 18 jaar komen kinderen kosteloos in aanmerking voor de vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma.

Kinderen van 12 jaar en ouder mogen wettelijk beslissen over medisch handelen en vaccinaties voor henzelf. Daarom ontvangen alle meisjes in het jaar dat ze 13 worden een brief met een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie.

Afmelden

Als je je niet bij het RIVM afmeldt, krijg je op ieder vaccinatiemoment een uitnodiging voor de dan passende vaccinatie en alle nog niet ontvangen vaccinaties. Afmelden kan bij een van de regiokantoren van de Dienst Vaccinvoorziening en preventieprogramma’s van het RIVM.