Op deze pagina vind je rapporten over de ontwikkelingen van het Rijksvaccinatieprogramma. Deze verschijnen elk jaar. Onderaan deze pagina staan ook andere onderzoeken over de vaccinaties en de ziekten waartegen we vaccineren.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) houdt bij hoe vaak infectieziekten in Nederland voorkomen en of deze ziekten veranderen. Dit heet surveillance. Elk jaar verschijnt een rapport met daarin de stand van zaken voor de ziekten uit het Rijksvaccinatieprogramma.

Surveillancerapport: samenvatting in het Nederlands

Het RVP Rijksvaccinatieprogramma (Rijksvaccinatieprogramma)-surveillancerapport wordt in het Engels geschreven. In het rapport staan een publiekssamenvatting en uitgebreide samenvatting, die allebei naar het Nederlands zijn vertaald.

Lareb-rapportage

Het Lareb houdt de bijwerkingen van alle geneesmiddelen in Nederland bij. In deze rapporten vind je de bijwerkingen die over de vaccins van het Rijksvaccinatieprogramma werden gemeld.

Over de hele wereld zijn er verschillende organisaties die de infectieziekten van het Rijksvaccinatieprogramma onderzoeken. Bijvoorbeeld de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Op deze pagina staan diverse internationale rapporten en onderzoeken.