Houd je BSN Burger Service Nummer-nummer bij de hand als je een afspraak maakt. Kijk hier welke regels er zijn tegen het coronavirus.

Vul hieronder de 4 cijfers van je postcode in. Je ziet dan waar je een afspraak kan maken voor de 22-wekenprik. Dat kan telefonisch of via een website.

Fill in the first 4 digits of your postal code. You will find out where you can make an appointment. Please have your social security number (BSN) at hand when making the appointment. 

Neem een geldig ID (paspoort, rijbewijs, ID-kaart of vreemdelingendocument) mee naar het consultatiebureau.

Coronavirus

Ondanks het coronavirus gaan de afspraken voor de 22 wekenprik door. Het is belangrijk dat je de vaccinatie komt halen. Maar houd je wel aan de volgende regels:

  • Kom zoveel mogelijk alleen (zonder partner of kinderen) naar het consultatiebureau.
  • Heb je klachten van neusverkoudheid (niezen of loopneus), keelpijn, hoesten of koorts? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak zodra je beter bent (24 uur klachtenvrij).
  • Heeft een van de  andere leden uit je gezin klachten? Ook dan moet je thuisblijven en de afspraak uitstellen totdat het gezinslid 24 uur klachtenvrij is .

Kijk hier voor meer informatie over het coronavirus en het Rijksvaccinatieprogramma.

De 22 wekenprik in combinatie met het coronavaccin

COVOD-19-vaccins zijn nog maar kort op de markt. Daarom is het advies om deze vaccinatie niet tegelijk met andere vaccins toe te dienen, zoals de 22 wekenprik. Het is beter als er ten minste 14 dagen tussen zitten.  

Vanaf de 22e week

Je kunt de vaccinatie halen vanaf de 22e week in je zwangerschap tot aan de bevalling. We adviseren het wel zo snel mogelijk te doen na de 22e week. Want dan is je baby ook beschermd als hij of zij te vroeg is geboren. Je kind is voldoende beschermd als je de prik minimaal 2 weken voor de geboorte hebt gehad.

Meer uitleg tijdens de afspraak

Tijdens  je afspraak geeft de arts of verpleegkundige je meer uitleg over de vaccinatie. Ook krijg je tijdens de afspraak meteen informatie over de vaccinaties die je baby later krijgt aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma.