Een afspraak voor de 22 wekenprik maak je bij de jeugdgezondheidszorg. Je vindt de JGZ Jeugdgezondheidszorg (Jeugdgezondheidszorg)-organisatie van jouw regio door hieronder je postcode in te voeren. 

Vul hieronder de 4 cijfers van je postcode in. Je ziet dan waar je een afspraak kan maken voor de 22-wekenprik. Dat kan telefonisch of via een website.

Fill in the first 4 digits of your postal code. You will find out where you can make an appointment. Please have your social security number (BSN) at hand when making the appointment. 


Kijk hier voor informatie over het coronavirus en het Rijksvaccinatieprogramma.

De 22 wekenprik in combinatie met het coronavaccin

Er hoeft geen tijd meer tussen de coronaprik en andere vaccinaties te zitten.

Vanaf de 22e week

Je kunt de vaccinatie halen vanaf de 22e week in je zwangerschap tot aan de bevalling. We adviseren het wel zo snel mogelijk te doen na de 22e week. Want dan is je baby ook beschermd als hij of zij te vroeg is geboren. Je kind is voldoende beschermd als je de prik minimaal 2 weken voor de geboorte hebt gehad.

Meer uitleg tijdens de afspraak

Tijdens  je afspraak geeft de arts of verpleegkundige je meer uitleg over de vaccinatie. Ook krijg je tijdens de afspraak meteen informatie over de vaccinaties die je baby later krijgt aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma.

Naar de priklocatie en corona

Kan ik een vaccinatie halen als ik symptomen van corona heb? Bekijk het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen over corona (COVID-19) en het Rijksvaccinatieprogramma