Houd je BSNBurger Service Nummer-nummer bij de hand als je een afspraak maakt.

Vul hieronder de 4 cijfers van je postcode in. Je ziet dan waar je een afspraak kan maken voor de 22-wekenprik.
Dat kan telefonisch of via een website.

Neem een geldig ID (paspoort, rijbewijs, ID-kaart of vreemdelingendocument) mee naar het consultatiebureau.

Coronavirus

Ondanks het coronavirus gaan de afspraken voor de 22 wekenprik gewoon door. Het is belangrijk dat je de vaccinatie komt halen. Maar houd je wel aan de volgende regels:

  • Kom zoveel mogelijk alleen (zonder partner of kinderen) naar het consultatiebureau.
  • Heb je klachten van neusverkoudheid (niezen of loopneus), keelpijn, hoesten of koorts? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak zodra je beter bent (24 uur klachtenvrij).
  • Heeft een van de  andere leden uit je gezin klachten? Ook dan moet je thuisblijven en de afspraak uitstellen totdat het gezinslid 24 uur klachtenvrij is .

Uitleg over de vaccinatie

Tijdens  je afspraak geeft de arts of verpleegkundige je meer uitleg over de vaccinatie. Ook krijg je tijdens de afspraak meteen informatie over de vaccinaties die je baby later krijgt aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma.

Wanneer?

Je kunt de vaccinatie halen vanaf de 22e week in je zwangerschap tot aan de bevalling. We adviseren het wel zo snel mogelijk te doen na de 22e week. Want dan is je baby ook beschermd als hij of zij te vroeg is geboren. Je kind is voldoende beschermd als je de prik minimaal 2 weken voor de geboorte hebt gehad.

Aan het eind van de zwangerschap

Heb je de prik later gehad dan 2 weken voor de geboorte? Dan is je kind mogelijk niet helemaal beschermd. Maar jijzelf wel! Want de 22 wekenprik beschermt ook de moeder tegen kinkhoest. Zo kun jij je baby in ieder geval niet zelf besmetten. Ongeveer 40 procent van de baby's met kinkhoest krijgt dit via de moeder. Dus ook aan het eind van je zwangerschap heeft het nog steeds zin om de 22 wekenprik te halen.