Rijksvaccinatieprogramma: iets meer ziektegevallen in 2022, maar minder dan voor de coronapandemie In 2022 kregen in Nederland iets meer mensen een ziekte waartegen wordt gevaccineerd vanuit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) dan in 2021. Waarschijnlijk komt dit door het opheffen van de coronamaatregelen, zoals afstand houden.
Nog niet volledig gevaccineerd tegen HPV? Stel je prik niet langer uit! De tijd begint te dringen voor wie nog geen HPV-prik heeft gehaald, maar dat wel wil.
Meldingen van bijwerkingen Rijksvaccinatieprogramma 2018 Bijwerkingencentrum Lareb ontving vorig jaar 1.519 meldingen van mogelijke bijwerkingen van vaccins in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Na de griepvaccinaties zijn 491 meldingen ontvangen.
Promotie: vaccinatie tegen waterpokken en gordelroos in Nederland ‘We moeten terughoudend zijn met de invoering van waterpokkenvaccinatie in Nederland’. Dat is één van de aanbevelingen van Alies van Lier die op 12 november promoveert aan de Universiteit Utrecht.
Verkeerde oproepkaarten verstuurd voor Rijksvaccinatieprogramma 549 ouders hebben de afgelopen dagen een verkeerde oproepkaart ontvangen voor de vaccinaties van hun kind.
Hoeveelheid virus lager door HPV-vaccinatie Het vaccin tegen baarmoederhalskanker, veroorzaakt door het HPV-virus, beschermt goed tegen baarmoederhalskanker.
Vaccinatieadvies mazelen aangepast: vervroegd vaccineren bij reizen In een aantal Europese landen zijn momenteel uitbraken van mazelen. Voor de start van het zomerseizoen heeft het RIVM daarom het vaccinatieadvies mazelen aangepast.
Vervroegde vaccinatie beschermt tijdens mazelenepidemie Een vervroegde extra vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) helpt kinderen al eerder te beschermen tegen mazelen, maar de immuniteit neemt ook sneller af dan na de gebruikelijke vaccinatie. Dat blijkt uit onderzoek van RIVM.