Een afspraak voor de kinkhoestprik (ook wel 22 wekenprik genoemd) en griepprik voor zwangeren maak je bij de jeugdgezondheidszorg. Je vindt de JGZ Jeugdgezondheidszorg (Jeugdgezondheidszorg)-organisatie van jouw regio door hieronder je postcode in te voeren. Je kan de vaccinatie halen vanaf de 22e week tot aan de bevalling.
N.B.: Houd je BSN Burger Service Nummer (Burger Service Nummer)-nummer bij de hand als je de afspraak maakt.

Vul hieronder de 4 cijfers van je postcode in. Je ziet dan waar je een afspraak kan maken voor de kinkhoestprik en de griepprik. Dat kan telefonisch of via een website.

Fill in the first 4 digits of your postal code. You will find out where you can make an appointment. Please have your social security number (BSN Burger Service Nummer (Burger Service Nummer)) at hand when making the appointment. 

Vul hier 4 cijfers van een Nederlandse postcode in.

Vanaf de 22e week

Je kunt de vaccinatie halen vanaf de 22e week in je zwangerschap tot aan de bevalling. We adviseren het wel zo snel mogelijk te doen na de 22e week. Want dan is je baby ook beschermd als hij of zij te vroeg is geboren. Je kind is voldoende beschermd als je de prik minimaal 2 weken voor de geboorte hebt gehad.

Meer uitleg tijdens de afspraak

Tijdens  je afspraak geeft de arts of verpleegkundige je meer uitleg over de vaccinatie. Ook krijg je tijdens de afspraak meteen informatie over de vaccinaties die je baby later krijgt aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma.