Kinderen krijgen voor hun eerste verjaardag al drie vaccinaties tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Deze wordt gegeven met de DKTP Difterie, Kinkhoest, Tetanus en Poliomyelitis (Difterie, Kinkhoest, Tetanus en Poliomyelitis)-Hib-HepB-vaccinatie. De DKTP-vaccinatie is een herhalingsvaccinatie. Dit is nodig omdat tegen de tijd dat een kind 4 jaar is, de afweer is afgenomen tegen deze ziekten.

Waar en wanneer wordt de DKTP-vaccinatie gegeven?

De DKTP Difterie, Kinkhoest, Tetanus en Poliomyelitis (Difterie, Kinkhoest, Tetanus en Poliomyelitis) vaccinatie wordt gegeven aan kinderen op 4 jarige leeftijd en werkt alleen bij kinderen die eerder de volledige serie DKTP-hib-hepB serie hebben afgerond. De vaccinatie zorgt er voor dat de bescherming tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio op peil blijft.
De vaccinatie wordt in de arm gegeven. Ouders ontvangen een oproep voor de vaccinatie van een consultatiebureau in de buurt.

Polio is één van de infectieziekten waartegen de DKTP-vaccinatie bescherming biedt. In onderstaande video zie je wat de impact is als je als baby polio hebt gehad.

Waarom Nicolette de DKTP-vaccinatie belangrijk vindt

Op een dansfeestje durfden jongens mij niet te vragen

Waarom Nicolette de DKTP-vaccinatie belangrijk vindt