Wil je een overzicht van de vaccinaties die jij of je kind hebt ontvangen? Met onderstaand formulier vraag je het vaccinatiebewijs aan. Op dit bewijs staan alle kindervaccinaties, zoals tegen bof, mazelen, rodehond, polio en kinkhoest. 

Wil je weten of je beschermd bent tegen mazelen? Kijk dan op de pagina over de BMR-vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond.

 

Vraag je vaccinatiegegevens aan via het  AANVRAAGFORMULIER VACCINATIEBEWIJS

 

In dit vaccinatiebewijs staan alléén gegevens over kindervaccinaties.

Algemene voorwaarden

  • Wegens drukte duurt het op dit moment ongeveer 6 weken voordat je jouw vaccinatiebewijs ontvangt. 
  • Heb je je vaccinatie(s) na 1 januari 2022 gekregen? Dan heeft de JGZ aan jou toestemming gevraagd om de gegevens met het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) te delen. Alleen als je deze toestemming hebt gegeven, zijn jouw gegevens bekend bij het RIVM. 

Vaccinatiegegevens van vóór 1981 niet altijd bekend 

De registratie van vaccinaties is vanaf 1968 geleidelijk ingevoerd. Zie ook onder de kop 'Zijn mijn vaccinatiegegevens bekend bij het RIVM?'.

Vanaf 1968 begonnen provincies geleidelijk met het registreren van vaccinaties. Hieronder zie je in welk jaar de provincie waarin jij geboren werd, daarmee begon.

  • Ben je geboren nadat jouw geboorteprovincie begon met registratie? Dan zijn je vaccinatiegegevens bekend, en kun je deze aanvragen.
  • Ben je geboren vóórdat  de provincie waar je bent geboren begon met registratie, dan zijn je vaccinatiegegevens niet bekend bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). En kunnen we je deze dus niet geven. Je kunt dan contact opnemen met de organisatie waar je gevaccineerd bent.
  • Je vaccinatiegegevens zijn alleen bij ons bekend als je toestemming hebt gegeven aan de instelling die de prik gaf, om het aan ons door te geven.  

Amsterdam 

1964 

Den Haag 

1973 

Drenthe 

1974 

Flevoland 

1968 

Friesland 

1974 

Gelderland 

1968 

Groningen 

1974 

Limburg 

1974 

Noord-Brabant 

1970 

Noord-Holland 

1970 

Overijssel 

1968 

Rotterdam 

1981 

Utrecht 

1974 

Zeeland 

1971 

Zuid-Holland 

1970 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het kantoor van Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma's (DVP) van de regio/provincie waar je woont. DVP is een onderdeel van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).