Bange prikkers | Dr. Henk Schenk (Prikangst.nl)

Tijdens zijn presentatie wil Henk Schenk graag interactief met jullie de valkuilen en oplossingen bespreken hoe jullie beter met prikangst kunnen omgaan, en hoe zijn aanvullende methode met lachgassedatie werkt.

Henk is in 1986 gestart bij de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) in Amersfoort waar hij heeft gewerkt als uitvoerend arts, manager AGZ, en verantwoordelijke voor de reizigerszorg. Vervolgens heeft hij als ZZP’er gewerkt voor verschillende GGD-en en GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio)-ren.

Bij de GGD kwam hij cliënten tegen met extreme prikangst. Om deze mensen te kunnen prikken en een goede ervaring te geven, heeft hij zijn methode ontwikkeld. Al meer dan twintig jaar werkt Henk ook op de poli Prikangst in het Meander MC in Amersfoort.

Twijfel over vaccineren; de CHOICE studie | Drs. Daphne Bussink-Voorend (RadboudUMC) 

Deze presentatie zal gaan over (1) wat twijfel over vaccinatie precies is en (2) de CHOICE studie. Deze studie is opgezet om meer zicht te krijgen op twijfel bij ouders over het vaccineren van hun pasgeboren kind. Op de Vaste-prik dag zal Daphne de eerste voorlopige resultaten van deze studie bespreken. 
 

Dr. Daphne Bussink-Voorend (RadboudUMC)

Daphne studeerde Geneeskunde aan de UvA (2012) en specialiseerde zich tot arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (2015). Hierna werkte zij enkele jaren in de tropen en rondde zij de master International Health aan het KIT af (2021). 

Sinds september 2020 werkt Daphne aan een promotieonderzoek over twijfel rondom RVP Rijksvaccinatieprogramma (Rijksvaccinatieprogramma)-vaccinaties, met als doel een interventie te ontwikkelen die acceptatie van vaccinaties stimuleert. Daphne combineert het onderzoek met de opleiding tot arts M+G infectieziektebestrijding, en werkt als AIOS bij het team infectieziektebestrijding van VGGM in Arnhem. 

 

 

Kijk op vaccinaties door antroposofische artsen en ouders | Drs. Karlijn te Paske (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)

Dr. Karlijn de Paske (RIVM)

Vaccineren en een antroposofisch consultatiebureau: wat zijn de eerste gedachtes en vragen die bij jou opkomen? Karlijn neemt jullie mee in de bevindingen van een eerste verkenning van de antroposofische vaccinatiezorg. Waarom kiezen ouders voor deze consultatiebureaus? Hoe steken antroposofische zorgprofessionals hun consulten in? En hoe kunnen de reguliere en antroposofische consultatiebureaus elkaar versterken?

Karlijn te Paske is AIOS Maatschappij & Gezondheid met profiel infectieziektebestrijding. Tijdens haar opleiding ontwikkelde ze een interesse in vaccinatiezorg, bijvoorbeeld voor reizigers, mensen met een afweerstoornis en vaccinaties op maat. Daarnaast volgt ze in haar vrije tijd  een naaiopleiding tot costumière in Den Haag, is ze graag bezig met plantjes en tuinieren, en blijft ze fit met behulp van hardloopapp Evy: “ik ben fier op u”.