
Donderdag 3 oktober organiseert het RIVM de jaarlijkse scholingsdag over het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Recente gebeurtenissen en komende ontwikkelingen rondom het RVP, zoals vaccinaties op maat, de HPV- en BCG-vaccinatie, komen die dag uitgebreid aan bod.
Catharina de Kat bespreekt het breder perspectief van de WHO over vaccinaties. Jan Willem van der Laan legt ons uit waarom adjuvantia in vaccins noodzakelijk zijn. HPV beperkt zich niet tot genitaliën. KNO-arts Ludi Smeele vertelt over de gevolgen van HPV in de mond- en keelholte. Tussendoor is er voldoende tijd om met ons en met je collega’s ervaringen uit te wisselen.
Doelgroep
Alléén voor RVP (Rijksvaccinatieprogramma)-professionals: artsen en verpleegkundigen JGZ (Jeugdgezondheidszorg)-organisaties en betrokkenen bij de uitvoering van het RVP.
Accreditatie en kosten
Er is accreditatie aangevraagd bij de AbSg, het Kwaliteitsregister V&VN en V&VN Verpleegkundig specialisten.
De kosten voor deelname aan de gehele dag bedragen € 60,00 (inclusief lunch).
Programma
Klik op de titel om naar de presentatie te gaan.
|
Aanmelden
Let op! Je kunt dit jaar alleen via iDEAL betalen.
Na de betaling ontvang je een factuur om de kosten te declareren bij je werkgever.
Vragen?
Bel of mail met Gonnie de Rooij, 030-2742240, gonnie.de.rooij@rivm.nl.
Hoe is het om een infectieziekte door te maken? Waar helpen vaccinaties tegen? En hoe is het om een vaccinatie te krijgen? Op deze pagina vind je de verhalen van mensen die op een of andere manier in contact zijn gekomen met een infectieziekte of met vaccinaties. Ze vertellen wat ze hebben meegemaakt, hoe het is om een vaccinatie te krijgen en waarom ze vaccinaties belangrijk vinden.
Ons hele leven lang worden we blootgesteld aan aluminium. Het zit van nature in de bodem en dus ook in onze voeding, in de lucht en in ons water. Daarnaast zit het bijvoorbeeld ook in deodorant en in verpakkingsmateriaal. De totale blootstelling aan aluminium uit deze bronnen ligt over het algemeen ruim beneden de gezondheidskundige grenswaarde. Deze grens wordt alleen bij uitzondering overschreden, en zelfs dan slechts in lichte mate.
Vaccinverlies en productklachten meld je via het formulier: Melding vaccinverlies en productklachtenî¦
Bij een prik worden verzwakte of kleine deeltjes van virussen of bacteriën in je lichaam gespoten. Door die verzwakte virussen of bacteriën bouwt je lichaam afweer op. Daardoor herkent je lichaam de echte virussen en bacteriën en kan het de juiste antistoffen aanmaken. Zo word je niet of veel minder ziek.