Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Veelgestelde vragen Vragen over de BMR-vaccinatie

Vragen over de BMR-vaccinatie


Kan de BMR-vaccinatie autisme veroorzaken?

Nee. Eind jaren ‘90 van de vorige eeuw werd er door een groep onderzoekers een verband gelegd tussen mazelenvaccinatie en het ontstaan van autisme. In de jaren nadien is er uitgebreid aandacht geweest voor dit signaal. Het tijdschrift, waarin het oorspronkelijke artikel is verschenen, heeft dit artikel terug getrokken omdat de schrijver het onderzoek onjuist had uitgevoerd [24]. Talloze onderzoeken hebben de eerdere verdenking weerlegd[25, 26]. Er is geen enkele aanwijzing gevonden dat BMR-vaccinatie autisme veroorzaakt of het beloop ervan verslechtert. De toename van autisme-spectrumstoornissen is niet terug te voeren op vervroeging van het vaccinatieschema, of op toename van het aantal vaccins of op de samenstelling van de vaccins of op de gebruikte hulpstoffen.

Bevat het BMR-vaccin aluminiumverbindingen?

Nee, het BMR-vaccin bevat geen aluminiumverbindingen.

Bevat het BMR-vaccin thiomersal, methylkwik of andere kwikverbindingen?

Nee, de BMR-vaccinatie bevat geen thiomersal, methylkwik of andere kwikverbindingen.

Is het doormaken van de mazelen beter voor de weerstand dan vaccinatie?

Nee. Als een kind de mazelen heeft, wordt zijn/haar weerstand minder. Ook als kinderen weer beter zijn, kunnen zij tot wel twee jaar daarna extra vatbaar blijven voor andere infectieziekten. Na vaccinatie vermindert de weerstand niet.

Mogen kinderen met een kippenei-eiwitallergie een BMR-vaccinatie?

Ja, kinderen met een kippenei-eiwitallergie mogen een BMR-vaccinatie hebben. De vaccins van het RVP bevatten geen kippenei-eiwit.

Kan de BMR-vaccinatie chronische darmontsteking veroorzaken?

Nee, de BMR-vaccinatie veroorzaakt geen chronische darmontsteking. Dit is uitgebreid onderzocht door het Maag-, Darm- en Levercentrum.

Veroorzaakt de BMR-vaccinatie suikerziekte?

Nee, de BMR-vaccinatie veroorzaakt geen suikerziekte. Dit is uitgebreid onderzocht.

Veroorzaakt de BMR-vaccinatie gewrichtsklachten?

Ja, een enkele keer kan de BMR-vaccinatie tijdelijk gewrichtsklachten geven. Dat komt omdat de ziekte rodehond ook gewrichtsklachten kan geven. De gewrichtsklachten kunnen ontstaan doordat in het vaccin een ziekteverwekkend virus (verzwakt levend vaccin) zit die het lichaam laat denken dat het rodehond heeft. Deze klachten gaan vanzelf over en hebben niets te maken met chronische gewrichtsklachten zoals reuma. 

Meer informatie

Service