Hoe vaak zit jij op het puntje van je stoel, ben je hard aan het werk, terwijl de ouder tegenover jou je verhaal gelaten aanhoort? Hoe zou het zijn als de ouder op het puntje van zijn stoel zit, aan het werk is en jij tijd over hebt om echt stil te staan bij wat de ouder beweegt? In deze ultra korte training leer je om actief achterover te leunen. Op basis van jouw eigen vragen en dilemma’s gaan we aan de slag om moeiteloos in gesprek te gaan met ouders die jou raken. Deze workshop wordt gegeven door Katrien Laane, samen met Majanka Fröhlich.

Katrien Laane (NSPOH)

Katrien Laane is senior trainer bij onder andere NSPOH, auteur, podcastmaker en expert in opvoedingsondersteuning voor ouders en beroepsopvoeders. Sinds 2010 is zij OpvoedPartyPionier en al 35 jaar dagelijks in gezinnen aan het werk. Zij kan in haar trainingen als geen ander de vertaling maken van theorie naar het HOE in de praktijk. Met passie voor haar vak, eenvoud en humor, schuwt zij de liefdevolle confrontatie niet. "Opvoeden is als het opvouwen van een hoeslaken. Niemand weet hoe het moet".


 

 

Majanka Fröhlich

Majanka Fröhlich heeft een studie Omgangskunde gevolgd en is afgestudeerd aan de Theaterschool. Ze is ruim 25 jaar werkzaam als trainingsacteur en wil hart en hoofd met elkaar verbinden. Majanka is gespecialiseerd in het spelen van de meest uiteenlopende rollen binnen diverse leersituaties en draagt bij aan jouw leerproces. Ze weet op een geloofwaardige manier emoties op te roepen en zet verschillende soorten gedrag neer. Ze is ondersteunend, open, eerlijk, biedt veiligheid en geeft opbouwende feedback en bruikbare tips. Majanka kan op een prettige manier prikkelen tot reflectie, verandering en inzicht.

 

> Terug naar het programma