“Heeft u nog vragen over deze vaccinatie?” – ouders en kinderen uitnodigen om vragen te stellen over vaccinatie.

Deze workshop gaat over hoe je er als gezondheidsprofessional voor kunt zorgen dat ouders en kinderen hun vragen stellen over kindvaccinatie. We bespreken voorbeelden uit de praktijk die laten zien wanneer kinderen en ouders wel of geen vragen stellen. Ook geven we tips over hoe je het kind in het gesprek kunt betrekken. De workshop is gebaseerd op onderzoek naar gesprekken over HPV Humaan Papilloma Virus (Humaan Papilloma Virus)-vaccinatie, maar is ook relevant voor gesprekken over andere vaccinaties.

Dr. Tessa van Charldorp (Universiteit Utrecht)

Tessa van Charldorp is universitair hoofddocent taal, communicatie en interdisciplinariteit aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in gesprekken over en rondom gezondheid. Ze onderzoekt bijvoorbeeld gesprekken aan het bed in het kinderziekenhuis, triagespoedgesprekken aan de telefoon en gesprekken over HPV-vaccinatie tijdens gezondheidsonderzoeken. Ze geeft ook les over gespreksvoering en coördineert een interdisciplinaire voltijd en deeltijd masteropleiding Medical Humanities aan de Universiteit Utrecht. 

Dr. Mr. Guusje Jol (Universiteit Utrecht)

Guusje Jol is taalkundig onderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in analyse van complexe, gevoelige gesprekken in professionele contexten. Ze schreef een proefschrift over politieverhoren met kind-getuigen en verschillende artikelen over rechtbankinteractie. Nu onderzoekt ze gesprekken over HPV vaccinatie en hoe daarin ruimte gecreëerd wordt voor een gesprek.

 

> Terug naar het programma