Vaccine Confidence | Dr. Greet Hendrickx (Vaccine Confidence Project)

Greet Hendrickx

Na haar studies als Biomedisch Ingenieur (Leuven) was Greet werkzaam als projectmanager in onderzoek, ontwikkeling en marketing van diagnostica voor verschillende infectieziekten. Sinds 2007 coördineert ze in het Centrum voor Evaluatie van Vaccinatie aan de Universiteit Antwerpen de werking van twee verschillende Europese expert boards: Viral Hepatitis Prevention Board en het Adult Immunization Board. De laatste 5 jaar is Greet als senior project manager betrokken bij (Europese) projecten rond vaccinatie attitude, vertrouwen, bereidheid, communicatie en educatie, en maakt ze deel uit van het Europese deel van het Vaccine Confidence Project.

 


Gedrag rondom vaccinaties | Dr. Marion de Vries (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu))

Marion werkt als senior onderzoeker bij het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ze heeft een academische achtergrond in Sociologie (BSc) en Global Health (MSc) en is gepromoveerd op het thema risicocommunicatie tijdens publieke gezondheidscrises. Marion doet onderzoek naar publieke percepties en gedrag, burgerparticipatie en (sociale) mediaberichtgeving in relatie tot infectieziekten. Daarnaast coördineert ze het SocioVax onderzoeksprogramma dat gericht is op het leveren van structureel sociaalwetenschappelijke input ter versterking van het Rijksvaccinatieprogramma.


Communiceren over vaccinaties | Lea Visser (RIVM)

Lea Visser is strategisch communicatieadviseur voor het Rijksvaccinatieprogramma. Zij heeft communicatiewetenschappen gestudeerd en daarna gewerkt voor een communicatieadviesbureau en diverse andere organisaties, zowel profit als non-profit. Sinds 2015 werkt zij bij het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. Daar heeft zij de communicatiecampagne voor de 22 wekenprik begeleid en de communicatie rondom de covid-19-vaccinatie opgezet en uitgevoerd. Sinds maart 2022 is Lea werkzaam voor het Rijksvaccinatieprogramma. Zij wil de communicatie  verbeteren door onder andere meer doelgroepgericht te werken en het begrijpelijker te maken. Haar motto: ‘keep it simple’.

 


Gespreksleider | Dr. Jeanne-Marie Hament (RIVM)

Jeanne-Marie Hament

Jeanne-Marie Hament is jeugdarts KNMG en arts Maatschappij en Gezondheid. Na een jaar als ANIOS Kinderchirurgie heeft ze het snijvlak van de microbiologie en kindergeneeskunde opgezocht en haar proefschrift “The pathogenesis of S. pneumoniae infections” geschreven. Hierna heeft ze ruim 15 jaar als jeugdarts gewerkt bij de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) Gemeentelijke Amsterdam en daarna als stafarts bij Santé Partners in Tiel. In 2020 heeft zij de opleiding arts M&G afgerond. Ze schreef als blogger voor het Medisch Contact. Sinds maart 2021 is zij programmamanager RVP Rijksvaccinatieprogramma (Rijksvaccinatieprogramma)

 

 

> Terug naar het programma