Hoe is het om een infectieziekte door te maken? Waar helpen vaccinaties tegen? En hoe is het om een vaccinatie te krijgen? Op deze pagina vind je de verhalen van mensen die op een of andere manier in contact zijn gekomen met een infectieziekte of met vaccinaties. Ze vertellen wat ze hebben meegemaakt, hoe het is om een vaccinatie te krijgen en waarom ze vaccinaties belangrijk vinden.

 

Inge vertelt over pneumokokken
Ellen en Steven vertellen over polio

In het verhaal vanÉ vertellen Ellen Dreteler en haar zoon Steven Brautigam over de invloed die polio heeft gehad op hun leven. Ellen kreeg de ziekte als kind waardoor een deel van de zenuwen die haar spieren aansturen werd aangetast.

Liza vertelt over meningokokken

In deze video vertelt Liza wat er gebeurde toen ze besmet raakte met de meningokokkenbacterie. De gevolgen waren onder meer dat zij haar onderbenen verloor.
Spreker: Liza Veerman

Nicole vertelt over mazelen

In het verhaal van… vertelt Nicole Gommers over haar zoontje Misha, die op jonge leeftijd werd besmet met de mazelen. Misha had de ziekte opgelopen op de crèche, via een ander, wat ouder kind en heeft daardoor in kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen.

Nicolette vertelt over polio
Jaap vertelt over hepatitis B